Splošni nasveti pri pričetku novo gradnje 1. del

Iščete nov ogrevalni sistem? Vaše stroške ogrevanja lahko zmanjšate z namestitvijo sodobnega, ekonomičnega sistem ogrevanja. Obenem boste s tem pripomogli ne samo vaši denarnici, ampak tudi varovanju podnebja.

Ogrevalni sistemi, ki temeljijo na obnovljivih virih so najboljša izbira, ko gre za opremljanje novo gradenj. Tudi sodobni ogrevalni sistemi, ki temeljijo na fosilnih gorivih lahko izredno zmanjšajo stroške vašega ogrevanja.
 

Pričeti fazo načrtovanja pravočasno

Že pri načrtovanju vašega novega doma si omislite katero vrsto ogrevalnega sistema boste imeli. Na ta način lahko opravite svoje gradbene projekte v skladu z vašim novim sistemom ogrevanja.
 

Poraba vašega ogrevalnega sistema

Seveda, mora  vaš novi ogrevalni sistem zagotavljati dovolj veliko količino toplote. Enako velja za vašo oskrbo s pitno vodo: Topla voda mora biti na voljo ves čas v zaželenih količinah.

Poskrbite, da vaš ogrevalni sistem omogoča nadgrajevanje. Na ta način bo vaš ogrevalni sistem izpolnjuje vaše zahteve, tudi če se vaše potrebe nepričakovano povečajo.

Pri ogrevanju ne gre le za porabo sistema, ampak tudi za porabo količine energije, ki se vnese v sistem. Zato je smiselno vlagati v bolj učinkovit sistem, saj s tem zmanjšate stroške ogrevanja na dolgi rok.
 

Vaše ogrevanje in priprava tople vode

Število ljudi v vašem novem domu in prostor ki ga ogrevamo določa količino toplote, ki jo potrebujete. Bolje je, da načrtujete za nekoliko več kot so vaše dejanske potrebe. To bo zagotovilo da bo vam in vaši družini vedno na voljo dovolj velika količina tople vode.