Splošni nasveti za novo gradnje 2. del

Izbira pravega energetskega vira

Priporočljivo je, da v celoti izpolnjuje vaše toplotne zahteve in da se pridobiva iz obnovljivih virov energije, kot so toplote okolice, sonce. Na ta način boste pripravljeni na zmanjševanje sredstev, naraščajoče cene energentov in povečanje zahtev za zaščito podnebja.

Imate tudi možnost  združevanja različnih tehnologij med seboj, na primer delovanje plinskega kondenzacijskega kotla s toplotno črpalko. V naši ponudbi najdete set Rotex plinski kondenzacijski kotel ter toplotna črpalka.
 

Kje postaviti novi ogrevalni sistem

Ali želite, da se vaš sistem ogrevanje nahaja v kleti, v dnevnem prostoru, ali pa pod streho? – obstajajo primerne rešitve za vsako lokacijo v hiši. Več bivalnega prostora vam omogoča večje število različnih rešitev. Prednost današnjega časa je da obstaja rešitev za vsako velikost bivalnega prostora.
 

Prednostno porazdelitve toplote

V splošnem velja: večja kot je ogrevalna površina, nižja mora biti temperatura novega ogrevalnega sistema pri večji učinkovitosti. Z energetskega vidika, je talno gretje idealno za ogrevanje v novo gradnjah. Prihrani  vam prostor in zagotavlja zahtevano toploto pri nizkih obratovalnih temperaturah. Prav tako je odlična osnova za sodobne sisteme, kot so toplotna črpalka in solarni sistem.
 

Financiranje in subvencije

Investicije v nov ogrevalni sistem je mogoče bistveno zmanjšati s pravilnim načrtovanjem in posvetovanjem. Vsega vam ni potrebno plačati na enkrat. Prepričajte se, da lahko vaš nov sistem ogrevanja v  prihodnosti nadgradite – na primer s solarnim sistemom.

Stroške vaše investicije lahko dodatno zmanjšate z uveljavljanjem javnih sredstev(Ekoslad). Pri tem se lahko obrnete na nas, z veseljem vam bomo svetovali ter pomagali pri vsej potrebni dokumentaciji.