Regulatorji ogrevanja

Regulatorji ogrevanja

Sistemi za ogrevanje  lahko dosežejo ves svoj potencial, samo če pri njihovi uporabi optimiziramo kontrolo. Regulatorji ogrevanja uravnavajo parametre in nastavitve sistema ogrevanja in jih prilagajajo našim individualnim potrebam.

Nadzor ogrevanja

Nadzorni in regulacijski procesi, so nujno potrebni za učinkovito uporabo sistema ogrevanja. Na sisteme vpliva več različnih dejavnikov. To je lahko intenzivnost sončnega sevanja ali zunanje temperature itd.

Neprekinjeno merjenje dejanske vrednosti (realna temperatura v dnevni sobi) in primerjave z želenimi  vrednostmi (torej vnaprej določeno temperaturo za dnevno sobo), omogočajo sistemu, da se prilagodi tako, da je mogoče doseči ciljne vrednosti.

Prednosti regulacije ogrevanja

  • Pomaga pri varčevanju z energijo
  • Priročen nadzor
  • Udobne temperature
  • Prilagaja vremenu

Zahteve, ki jih morajo izpolnjevati vašem domu

  • Električna energija
     

Ogrevalne kontrole za vsako potrebo

Skoraj vsak ogrevalni sistem vam omogoča nadzor nad njim. Kontrolniki so bistveni del sistemov, ki jih združuje več različnih komponent.
Edina stvar, ki jo morate storiti je, da nastavite želeno sobno temperaturo. Za ostalo poskrbijo krmilniki regulatorjev ogrevanja.

Toplote sobe, odvisna od vremena ali prisotnosti

Regulatorji ogrevanja zagotavljajo, da vaš sistem deluje na optimalni ravni delovanja, kar pripomore k varčevanju z energijo. Na primer, krmilnik ki je vremensko voden,  samodejno prilagodi temperaturo vtoka ogrevalne vode v primerjavi z zunanjo temperaturo. Druga možnost je, da temperaturo določimo ročno, tako se pri daljši odsotnosti  temperatura zniža in se ponovno zviša kadar se vrnete nazaj domov.