Nasveti za posodobitev ogrevalnega sistema 2.del

Posodobitev obstoječega sistema za ogrevanje je na splošno zelo dobra odločitev. Večja učinkovitost novih ogrevalnih sistemov bistveno zmanjša porabo energije vaše namestitve. Posodobitev ogrevalnega sistema vodi do nižjih obratovalnih stroškov in zmanjšuje negativni vpliv na naše okolje.

Hibridni sistemi: obnovljivi viri energije ter ogrevanje na plin

Iščete majhno in kompaktno enoto, ki uporablja obnovljive vire energije? Potem je hibridni sistem zanimiva rešitev. Hibridni sistem združuje toplotno črpalko z plinskim kondenzacijskim kotlom v majhnem prostoru. Notranja stenska enota je zelo fleksibilna pri montaži v majhnih prostorih. Inteligentno upravljanje pri hibridnih sistemih zagotavlja visoko stopnjo varčevanja pri operativnih stroških.

Popolnoma prehod na obnovljive vire energije

Iščete varianto, ki je usmerjena v prihodnost? Potem se osredotočite izključno na obnovljive vire energije. To vam zagotavlja avtonomijo v odnosu do višjih cen fosilnih goriv. Prihranili boste večino stroškov obratovanja in s tem pripomogli k boljšem okolju. V mnogih državah vključno z Slovenijo, lahko koristite tudi državne subvencije.

Toplotne črpalke: Vaš lastni vir energije

Sodobne toplotne črpalke uporabljajo toploto iz zraka, vode ali tal za ogrevanje ter za pripravo tople sanitarne vode. Ta energija je na voljo skozi vso leto in je v neomejenih količinah. Toplotna črpalka deluje na okolju zelo prijazen način, saj ne proizvaja nobenih emisij.

Toplotna črpalka zrak / voda je posebej primerna za zamenjavo vašega ogrevalnega sistema: Za ta določen tip ni potrebna večja prenova. Strošek pretvorbe in nakupna cena toplotnih črpalk zrak/voda je v primerjavi z ostalimi tipi nizka.

Posodobitev ogrevalnega sistema
Vitocal 100-S AWB-E-AC 101.A12 z ogrevalnikom 200 l

Nižja kot je temperatura pretoka bolj učinkovito bo delovala vaša toplotna črpalka. Večje ogrevalne površine, omogočajo delovanje toplotne črpalke pri nižjih temperaturah. Tudi izolacija same zgradbe vpliva na energetsko učinkovitost vaše toplotne črpalke. 

YouTube player

Če vas zanima posodobitev ogrevalnega sistema v vašem domu preglejte ponudbo v naši spletni trgovini ali nam pošljite povpraševanje, na voljo smo vam na:

Tel: 040-831-950 | Biakom | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje