Nasveti za posodobitev obstoječega ogrevalnega sistema 1. del

Nasveti za posodobitev obstoječega sistema

Zamenjava obstoječega sistema za ogrevanje je na splošno zelo dobra odločitev. Večja učinkovitost novih ogrevalnih sistemov bistveno zmanjša porabo energije vaše namestitve. Zamenjava ogrevalnega sistema vodi do nižjih obratovalnih stroškov in zmanjšuje negativni vpliv na naše okolje.

Nasveti za splošno posodobitev

Posodobitev v večini primerov ne potrebuje veliko časa za dokončanje. Na splošno je nov ogrevalni sistem vgrajen v največ treh do petih dneh odvisno od obstoječih komponent. Ko boste zamenjali sistem ogrevanja lahko vaš obstoječi vir energije, postopoma spreminjate ali v celoti preidete na obnovljive vire energije.

Nasveti za posodobitev obstoječega sistema

Zamenjajte vaš stari kotel na primer z sodobnim kotlom z visokim izkoristkom z kondenzacijske tehnologije. Če imate dostop do lesne biomase, se odločite za učinkovit kotel na polena. Najbolj optimalna rešitev je toplotna črpalka, vendar ni edina. Preden se odločite za modernizacijo, preglejte kaj se vam splača, katere vire imate na voljo in se na podlagi tega odločite. Pri zamenjavi boste znatno zmanjšali stroške delovanja vašega sistema in pripomogli k zaščiti okolja.

Zamenjava ogrevalnega sistema
Obtočni plinski stenski kondenzacijski kotel VITODENS

Postopni prehod na obnovljive vire energije

Večina starejših grelcev deluje neučinkovito in oddajajo preveč CO₂. Naraščajoče cene goriv se prav tako poznajo pri zviševanju stroškov vzdrževanja. Sistemi ki delujejo na osnovi obnovljivih virov vam omogočajo, da postanete bolj neodvisni od dragih fosilnih goriv. Nikakor pa ni nobene potrebe v tem da vložite ves svoj denar, v enem naletu. Namesto tega raje vložite v novo opremo, ko je to potrebno.

Če vas zanima zamenjava ogrevalnega sistema v vašem domu preglejte ponudbo v naši spletni trgovini ali nam pošljite povpraševanje, na voljo smo vam na:

Tel: 040-831-950 | Biakom | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje