Učinkovit sistem daljinskega ogrevanja – vse iz ene roke

Učinkovita rešitev za ogrevanje, z veliko tople vode in večje udobje. Primerno je za stanovanjske zgradbe, stanovanjska naselja, javne zgradbe in hotele. Povečan pritisk konkurence in razvoj energetsko učinkovitih sistemov zahteva razvoj okolju prijaznega ogrevanja. Uporaba inovativnih tehnologij ogrevalne tehnike ponuja konkurenčne rešitve – idealno za večje sisteme: učinkovit sistem daljinskega ogrevanja. Ne samo za večje stanovanjske stavbe, vključno za samostojne hiše in javne objekte ter hotele, se tukaj odpirajo številne možnost, predvsem to, da že od začetka zmanjšate stroške ogrevanja in si pri tem zagotovite maksimalno udobje.

Viessmannov koncept daljinskega ogrevanja

Ta zagotavlja porazdeljen vir toplote za posamezne enote, ki so samostojne in posamično nadzorovane glede ogrevanja ter tople vode. Ni pomembno, kakšne vrste je vir toplote: ne glede na to, ali je kotel na fosilna goriva ali obnovljive vire, toplotne črpalke ali naprave SPTE.

Viessmann ima na zalogi vse komponente za kompletno omrežje daljinskega ogrevanja iz ene roke: od klasičnih izdelkov,  do proizvajalcev toplote, do naprav za pridobivanje bioplina njegovih hčerinskih družb: lesnih ogrevalnih sistemov, specializiranih družb v skupini Köb ali Mawera, velikih toplotnih črpalk, podjetja KWT ali naprav za soproizvodnjo, podjetja ESS. Vsak sistem od naštetih pokriva osnovno obremenitev, prav tako pa so tudi kondenzacijski kotli na olje ali plin visoko učinkoviti in obratujejo pri polni obremenitvi. Naprave za obratovanje z bioplinom, podjetja Schmack ali BIOFerm zaokrožijo ponudbo.Tukaj je potrebno omeniti, da ima podjetje Viessmann popolno sistemsko kompetenco: od vira toplote do distribucije do nadzora oz.regulacije toplote za ralične potrebe, vse prihaja iz enega vira in vse upravlja en vir in to je (v tem primeru)- podjetjeViessmann.

Sistemi se med seboj popolnoma ujemajo

Vse komponente sistema, od načrtovanja in gradnje, do obratovanja in storitev, so med seboj popolnoma usklajene.Viessmannov sistem daljinskega ogrevanja je prilagodljiv in se je sposoben prilagajati glede na okoliščine posameznega objekta. Po meri za vsako uporabo, se sistem izplača, dolgoročno se izredno zmanjšajo upravljalni stroški in stroški vzdrževanja, obenem pa se dramatično  zmanjša tudi poraba goriva.

Prihodnost tehnologije

Kaj bo prihodnost prinesla tem tehnologijam? Verjetno ni omejitev. Očitno je, da bodo sistemi za ogrevanje vedno bolj inteligentni. Vedno večjo vlogo bodo igrale cene fosilnih goriv. To je posledica dejstva, da so že na voljo hibridni sistemi, ki so vedno bolj pogosti. Kaj prinaša tehnološki napredek bo povedal čas. 

Če razmišljate o namestitvi ali nakupu novega ogrevalnega sistema preglejte ponudbo v naši spletni trgovini ali nam pošljite povpraševanje, na voljo smo vam na:

Tel: 040-831-950 | Biakom | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje