Gorivna celica – Ogrevanje prihodnosti?

Kako bi lahko izgledala prihodnost ogrevanja? Kot smo že večkrat omenili zaradi naraščajočih cen fosilnih goriv in vedno večjim povpraševanju po novih virih, načinih ogrevanja pridobivajo inovativne energetske rešitve vedno večji pomen. Torej tehnologije, ki lahko proizvajajo elektriko ter toploto.
Gorivna celica je ena izmed teh tehnologij, ki bi lahko nastopila v prihodnosti. Tehnologija ni nova, vendar nikoli ni bila pretirano izpostavljena predvsem zaradi velike gospodarske odvisnosti od nafte ter plina. Pogostokrat tehnologijo povezujemo z različnimi pojmi: Kot potencialni vir energije za težka motorna vozila, v Hollywoodu je bila gorilna celica predstavljena v seriji Terminator, kot tehnologija prihodnosti. Sedaj sledi naslednji korak v razvoju gorivnih celic, in sicer v naših hišah.

Gorivna celica je hibridna naprava, ki je bila prodana na Japonskem preko 34.000 krat. Viessmann se je skupaj s Panasonicom odločil za razvoj gorivne celice Vitovalor za nemški trg. Kaj menite vi, ali ima ta tehnologija prihodnost tudi v Sloveniji?