040 831 950 info@biakom.siDragonijeva ulica 1, Maribor
Biakom

Zasebnost in piškotki

Izjava o zasebnosti

Upravljavec spletne strani biakom.si (Biakom d.o.o.), v nadaljevanju upravljavec, je v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za potrebe poslovanja biakom.si zbira naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte (uporabniško ime), kontaktno telefonsko številko, ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu biakom.si. Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopate do spletnega mesta.

Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko biakom.si shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), piškotke sistema Google Analytics (za anonimno analizo obiskov spletnega mesta), ter piškotke vtičnika za družbena omrežja AddThis.
Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku biakom.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo ko zaprete spletni brskalnik, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca dalj časa.

Upravljavec spletne strani se v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Podatke bo ponudnik uporabljal izključno za komunikacijo z uporabnikom in ne bodo posredovani tretjim osebam. Podatki se hranijo in uporabljajo do vašega preklica, ki ga lahko kadarkoli posredujete preko elektronske pošte na info@biakom.si. Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Spletna stran biakom.si vsebuje povezave tudi na druge spletne strani. Za pogoje poslovanja, pravila zasebnosti, zaščito in varnost na drugih spletnih straneh, ki jih obiščete, ni odgovoren upravljavec spletnega mesta biakom.si.

Spletno mesto biakom.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne trgovine.

Spremenjen zakon o elektronskih komunikacijah

15. 6. 2013 je stopil v veljavo spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki zaostruje pravila glede uporabe piškotkov.

Kaj so piškotki (cookies)

Piškotki so majhne datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta naloži na vaš računalnik. Predstavlja skupek informacij iz zaporedja številk in črk, na podlagi katerih spletna stran identificira obiskovalca ob njegovem ponovnem obisku spletnega mesta. Pomembni so za delovanje spletnih mest, saj na podlagi pridobljenih informacij obiskovalcem nudijo hitro in preprosto uporabniško izkušnjo pri brskanju po strani.

Pomagajo nam v procesu beleženja gesla, zapomnitve izbranega jezika in podobno, lastnikom spletnih mest pa omogočajo analiziranje prometa spletnih strani.

Katere piškotke uporablja ta spletna stran

Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko bodifit-trgovina.com shrani tudi nekatere trajne piškotke, ki omogočajo vašo prepoznavo, vaš seznam želja in vsebino vaše košarice ob naslednji prijavi (v kolikor ste se registrirali na biakom.si in uporabili katero od teh storitev).
Ti piškotki so potrebni za normalno delovanje spletnega mesta biakom.si. V njihovo uporabo privolite z uporabo naših storitev.

Nekateri piškotki spletnega mesta bodifit-trgovina.com, pripomorejo pa k boljši izkušnji uporabnika, nam pa omogočijo vpogled v uporabo naše spletne strani. Spletno mesto bodifit-trgovina.com uporablja sistem Google Analytics za anonimno analizo obiskov in uporabo našega spletnega mesta. Omogoča nam boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljate naše spletno mesto in kako lahko vašo izkušnjo na spletni strani še izboljšamo. Da lahko program deluje, uporablja več piškotkov za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o gibanjih na spletnem mestu brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev (več informacij o piškotkih storitve Google Analytics in zasebnosti). V njihovo uporabo privolite z uporabo naših storitev.

Nekateri piškotki so namenjeni povezovanju z družbenimi omrežji za deljenje vsebin z vašimi prijatelji in znanci. Biakom.si uporablja AddThis vtičnik, s katerim omogoča povezovanje z različnimi družbenimi omrežji (Facebook, Twitter …). Pri tem uporablja piškotke, ki omogočajo, da lahko delite izbrano vsebino z drugimi. Ti piškotki se ne bodo naložili na vaš računalnik, če ne potrdite, da ste z njihovo uporabo seznanjeni oz. ne uporabite AddThis storitve na naši spletni strani. Več o uporabi piškotkov in pravilih zasebnosti AddThis lahko preberete na http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy.

Seznam vseh piškotkov si lahko ogledate tukaj: SEZNAM PIŠKOTKOV

Piškotke za anonimno analizo in vtičnik za povezavo z družbenimi omrežji lahko kadarkoli omogočite ali onemogočite oz. izbrišete iz računalnika v vašem spletnem brskalniku. Več o piškotkih in o postopkih izbrisa piškotkov v različnih spletnih brskalnikih si lahko preberete na http://www.allaboutcookies.org.

Nadzor nad piškotki

Po Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) je za uporabo določenih piškotkov potrebna privolitev uporabnika. Svoje odločitve o sprejetju piškotkov lahko tudi naknadno spremenite. Običajno se sprememba te nastavitve nahaja v menijski vrstici brskalnika Orodja -> Internetne možnosti, ‘zasebnos’ ali ‘varnost’. Nastavite lahko, katere vrste piškotkov želite blokirati.
Piškotke lahko izbrišete preko brskalnika. Izbris je običajno dosegljiv v orodjih, pod ‘brisanje podatkov brskanja’ (CTRL+Shift+Del) ter izberete izbris piškotkov.
Nekateri brskalniki ponujajo tudi možnost nastavitve ‘ne sledi mi’ (‘do-not-track’), s čimer generalno zavrnete uporabo piškotov.

Kontakt

Če imate kakšno vprašanje o varovanju zasebnosti, nas kontaktirajte na info@biakom.si.

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaNazaj v trgovino