Set toplotna črpalka in plinski kondenzacijski kotel Rotex

Nov hibridni sistem Rotex sestavljen iz toplotne črpalke zrak-voda in plinskega kondenzacijskega kotla. Prejel je tudi nagrado kot eden izmed najbolj inovativnih izdelkov leta v kategorijah visoka kakovost, funkcionalnost in ekologija.  

Inteligentni hibridni sistem

Hibridni sistem Rotex je idealna izbira za vse lastnike stanovanj, ki želijo zamenjati svoj star plinski kotel. Sistem se lahko namesti kot zamenjava za star plinski kotel, z minimalnim posegom znotraj zgradbe. Zunanja enota toplotne črpalke je edina komponenta, ki mora biti nameščena dodatno. Notranja enota (kombinacija notranje toplotne črpalke in plinskega kondenzacijskega kotla) ne zavzame več prostora kot prvotni plinski kotel. Morebitni  obstoječi radiatorji ali talno gretje in cevni sistemi se lahko uporabijo ponovno, tako prihranite pri dodatnih stroških namestitve.

Učinkovito vzporedno delovanje in učinkovita priprava tople vode

Preko krmilne enote se sistem Rotex hibrid prilagodi tako, da sistem povsem samodejno določa način delovanja na najbolj stroškovno učinkovit način. Sistem primerja stroške plina in električne energije, ali se odloči na podlagi nosilca energije z najmanjšim vplivom na okolje. V obdobju enega leta lahko toplotna črpalka oskrbuje  60 do 70 odstotkov energije, potrebne za ogrevanje prostorov. Prav tako ima sistem poseben izmenjevalnik toplote, ki ustvarja toplo vodo za domačo uporabo. Ogrevanje pitne vode poteka po načelu neprekinjeno toka, kar poveča učinkovitost enote za do 30 odstotkov v primerjavi z običajnimi plinskimi kondenzacijskimi kotli. Alternativno lahko Rotex zalogovnik za shranjevanje toplote prilagodite kot enoto za ogrevanje sanitarne vode.

ROTEX HPU HYBRID SET VSEBUJE:
1.    Notranjo enoto:
toplotno črpalko zrak / voda (Subvencija EKO sklada),
plinski kondenzacijski kotel,
regulacijo za toplotno črpalko in plinski kondenzacijski kotel,
pokrivno ploščo.
2.    Zunanjo enoto (Subvencija EKO sklada)