040 831 950 info@biakom.siDragonijeva ulica 1, Maribor
Biakom

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S Spletnim mestom upravlja podjetje Biakom d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Elektronska povezava (spodaj) na platformo za spletno reševanje sporov (SRPS)

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Biakom), ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show

Shranjevanje naročila oziroma pogodbe

Potrjeno naročilo oziroma sklenjena pogodba se v elektronski obliki nahaja na sedežu družbe Biakom d.o.o.,Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov info@biakom.si 

Cene

Vse cene so izražene v Evrih in vključujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili ažurne in točne podatke se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu  Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

https://www.biakom.si/vracilo

Kupec ima pravico, da v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe. Kupec mora nato blago vrniti  podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila.

Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Več si lahko preberete na povezavi  Vračilo blaga.

Vračilo plačila bo izvedeno takoj, ko je postopek vračila zaključen, najkasneje pa v roku 14 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

• identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
• kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
• bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
• dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
• pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
• vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
• način plačila in dostave,
• časovno veljavnost ponudbe,
• rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
• pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba na spletnem mestu ažurira in spreminja pogosto in hitro.
Cene so predstavljene kot Redne cene in Spletne cene. Redne cene so ponavadi priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru takojšnjega 100% plačila z gotovino.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

• z gotovino ob prevzemu (velja Spletna cena-izstavljen račun),
• z nakazilom na račun podjetja Biakom d.o.o. (po ponudbi / predračunu) (velja Spletna cena),

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

Cene

Spletna cena velja za vse člane (uporabnike) spletne trgovine podjetja Biakom d.o.o.. Uporabnik postane z registracijo v spletno trgovino. Redna cena je cena za neregistrirane uporabnike, ki želijo opraviti nakup v naši poslovalnic in niso člani spletne trgovine podjetja Biakom d.o.o.. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektrinsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Postopek nakupa

1. Naročilo v čakalni vrsti Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

2. Naročilo potrjeno Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odposlano Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 14 dneh vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov info@biacom.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 14 dneh.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, kosovnih pošilj pa Slovenske železnice, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Varovanje osebnih podatkov 

Obvestilo o informacijah za posameznike po Splošni uredbi o varstvu podatkov

Ime in kontaktni podatki upravljavca osebnih podatkov:

Upravljavec Vaših podatkov, ki smo jih prejeli na podlagi izpolnitve spletnega obrazca za pridobitev povpraševanja je Biakom d.o.o., Dragonijeva ulica 1, 2000 Maribor, matična številka: 3614794000, telefon: 02 620 78 91, elektronski naslov: info@biakom.si.

Vrste osebnih podatkov, namen in pravna podlaga za obdelavo podatkov:

Za pridobitev povpraševanja nam mora oseba posredovati vsaj ime in priimek ter elektronsko pošto.

Dodatno nam oseba lahko posreduje tudi naslednje osebne podatke:

 • Telefonsko številko, naslov stalnega bivališča
 • Ime in Priimek kontaktne osebe v podjetju

Posredovanje teh osebnih podatkov je prostovoljno, kar pomeni, da vaše osebne podatke zbiramo le, če nam jih je oseba podala sama, tako da je v spletnem obrazcu sama zapisala podatke o telefonu in naslovu stalnega bivališča.

Zagotavljamo vam, da vaše osebne podatke, in sicer zgolj ime in priimek ter elektronski naslov, obdelujemo samo za namen izdaj povpraševanj ter ponudb na kateri je navedeno ime in priimek, elektronska pošta osebe, ki je oddala povpraševanje. Osebne podatke kot so naslov stalnega bivališča ter telefonsko številko obdelujemo tudi za dostavo kupljenega blaga ter izdajo računov.  

Vaše podatke obdelujemo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov in z vsakokrat veljavno nacionalno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. To pomeni, da so vsi vaši podatki uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani.

Podlaga za obdelavo vaših podatkov predstavlja strinjanje s pogoji poslovanja na spletnem obrazcu, ki so javno dostopni na naši spletni strani https://www.biakom.si/pogoji-poslovanja.

Uporabniki osebnih podatkov:

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebni podatki lahko razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov, ki vaših podatkov v nobenem primeru ne obdelujejo za lastne namene:

 • Ponudniki poštnih storitev ter dostavnih služb
 • Ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme

Obdobje hrambe osebnih podatkov:

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo ves čas pogodbenega razmerja med podjetjem in nami. Po prenehanju pogodbenega razmerja, lahko oseba zahteva trajen izbris vseh kontaktnih podatkov. V nasprotnem primeru se kontakti hranijo v osrednjem programu za upravljanje informacij strank podjetja Biakom d.o.o.  

Zagotavljamo vam, da vaše podatke hranimo le za izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov)

Ostale informacije:

Vaše podatke shranjujemo in obdelujemo v osrednjem programu za upravljanje informacij Biakom d.o.o. strank. Naši računalniški sistemi so s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi zaščiteni proti namernemu ali nezakonitemu dostopu, spreminjanju, razkritju ali razširjanju vaših podatkov s strani nepooblaščenih oseb ter pred nenamerno ali nezakonito izgubo in uničenjem osebnih podatkov. Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov. Tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki shranijo v osrednjem programu za upravljanje informacij strank podjetja Biakom d.o.o.

Prav tako se Biakom d.o.o. zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne bo posredoval ali prenesel v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

Če ne želite, da bi vaše osebne podatke še naprej obdelovali ali hranili za potrebe izdaje računa ali za vodenje lastne evidence računov. Nam to lahko kadarkoli sporočite, ne da bi vam nastali kakšni stroški. V ta namen nam pošljite pisno sporočilo na naslov: Biakom d.o.o., Dragonijeva ulica 1, 2000 Maribor ali elektronski naslov: info@biakom.si. V tem primeru bomo vaše podatke izbrisali oziroma uničili.

Če ne želite, da bi vaše osebne podatke še naprej obdelovali ali hranili za potrebe kontaktne osebe v podjetju. Nam to lahko kadarkoli sporočite, ne da bi vam nastali kakšni stroški. V ta namen nam pošljite pisno sporočilo na naslov: Biakom d.o.o., Dragonijeva ulica 1, 2000 Maribor ali elektronski naslov: info@biakom.si. V tem primeru bomo vaše podatke izbrisali oziroma uničili.

V zvezi z obdelavo vaših podatkov vam Biakom d.o.o. zagotavlja še naslednje pravice:

 • Informacije v zvezi z obdelavo vaših podatkov, kot so informacije o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, ki so jim bili oziroma jim bodo razkriti osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov o obstoju morebitnega iznosa podatkov v tretjo državo
 • Pravico do popravka netočnih osebnih podatkov in dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov,
 • Pravica do izbrisa vseh osebnih podatkov, če so izpolnjene predpostavke iz 17- člena Splošne uredbe o varstvu podatkov,
 • Pravico do prenosljivosti podatkov oz. prejem podatkov v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali posredovanje podatkov drugemu upravljavcu

Imate tudi pravico, da vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če menite, da obdelava Vaših osebnih podatkov krši zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
• pošiljatelj bo jasno razviden,
• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
• jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Mnenja / komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika. Mnenja in komentarje pošljite na e-naslov info@biacom.si.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo vam obilo prijetnih nakupov!

0
  0
  Košarica
  Košarica je praznaNazaj v trgovino