Zadnji prispevki
Kaj pomenijo številke na termostatski glavi?
Kaj pomenijo številke na termostatski glavi? Termostatsko glavo uporabljamo zato, da lahko individualno ura... Beri naprej
Rahel padec cen drv v letu 2020
Cene drv v letu 2020 Prodajne cene drv za prodajo fizičnim osebam se izračunava na podlagi objavljeni... Beri naprej
Primerjava plinske kondenzacijske peči in toplotne črpalke
Primerjava plinske kondenzacijske peči in toplotne črpalke Če se odločate med plinsko kondenzacijsko pe... Beri naprej
Priključite sobni termostat: Nasveti
Sobni termostat omogoča individualno krmiljenje površin ogrevanja. Meri temperaturo v prostoru in jo primerja s predhodno nastavljeno c... Beri naprej
Kako nastanejo lesni peleti
Peleti so majhne palčice stisnjene iz lesnih ostankov. Imajo enotno obliko in so zato še posebej primerne za samodejno zgorevanje v ogr... Beri naprej
Vsi prispevki

Kako pravilno odzračiti vaše radiatorje

Če v vašem radiatorju ropota ali vaš radiator kljub čisto odprtem ventilu komaj oddaja toploto, potem ga morate odzračit. Zrak v radiatorju ustavlja pretok ogrevane vode, topla voda ne priteka do radiatorja in tako ostanejo grelniki le mlačni.

Dobra novica je, da to lahko storite sami, tudi če ste najemnik v stanovanju. Da pri tem ne boste imeli težav potrebujete nekaj orodja, nekaj občutka in posodico v katero boste zajeli odteklo vodo.

Tako odzračite vaš radiator pravilno – korak za korakom

1.       Potrebujete odzračevalni ključ, pri starejših radiatorjih viličasti ključ/klešče. Odzračevalni ključ lahko dobite v vseh trgovinah z gradbenim materialom/sanitarno opremo. 

2.       Če imate ločen ogrevalni sistem, izklopite obtočno črpalko za ogrevanje vode. Počakajte približno eno uro, s tem preprečite nenehno vrtenje zraka v sistemu in izboljšate vaše možnosti za popolno odzračevanje.
 

3.       Vzemite manjšo posodo, lahko je tudi jogurtov lonček, staro krpo ter odzračevalni ključ. Na nasprotni strani ventila/termostatske glave boste ob strani videli odzračevalni ventil. Sestavljen je iz srebrne kovine in ima stransko cev ter odprtino. V sredini odzračevalnega ventila boste videli majhen pet kotni zatič v katerega pritrdite odzračevalni ključ. Pri starejših modelih radiatorjev tega zatiča ni, zato vzemite viličasti ključ/klešče in z njim primite za stranski konec ventila.
 

4.       Držite vašo posodico pod cevjo ali odprtino ventila. Pričenjate obračati ključ v nasprotno smer urinega kazalca. Pri tem boste zaslišali uhajanje zraka, če tega še vedno ne slišite, odvijte ventil še malo. Pri starejših modelih radiatorjev je postopek enak z razliko, da uporabite ključ/klešče in vrtite ventil s pomočjo njih.

Opozorilo: Ne obračajte ključa velikokrat, s tem lahko zrahljate zatič odzračevalnega ventila ki posledično pade ven, vsa topla voda v radiatorju pa bo stekla po vaših tleh.
 

5.       Počakajte tako dolgo, dokler ne priteče voda. Nato zaprite odzračevalni ventil tako, da ga zavrtite v smeri urinega kazalca.
 

6.       Izkoristite priložnost in preverite tudi ostale radiatorje v vašem stanovanju ali hiši.

Če ste izpustili veliko zraka, potem je mogoče da bo potrebno dodati vodo v ogrevalni sistem. Če imate svoj ogrevalni sistem, lahko to storite sami. Če ste najemnik v bloku ali večstanovanjski hiši, obvestite vašega hišnika in ga prosite naj preveri tlak v sistemu.
 

7.       Ne pozabite v primeru če ste izklopili obtočno črpalko, jo vklopite nazaj. Sedaj bi morali vsi radiatorji znova pravilno greti.


Če razmišljate o namestitvi ali nakupu grelnikov, preglejte ponudbo v naši spletni trgovini ali nam pošljite povpraševanje, na voljo smo vam na:

Tel: 040-831-950 | Biakom | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje


Priporočeni izdelki

ANKETA

KONTAKT

  • +386 02 620 78 91
  • 040 831 950
  • info@biakom.si
  • Dragonijeva ulica 1, Maribor

FACEBOOK

LOKACIJA

Kje smo

Biakom d.o.o. © 2009 - 2022.  Vse pravice pridržane.  |  Cene vsebujejo DDV.  |  Slike so lahko simbolične.    
View Mobile / Standard