Zadnji prispevki
Zelena prestolnica Oslo: Potep po metropoli prihodnosti
Oslo si je zastavil ambiciozne cilje. Norveška prestolnica želi biti zelena, živahna in vključujoča. V ta namen so Norvežani v glav... Beri naprej
Prišel je čas za klimatske naprave s plinom R32
Fluorirani toplogredni (F-plini) so sestavni element klimatskih naprav. Vplivajo na ozonsko plast in njihovo iztekanje prispeva k podnebn... Beri naprej
Kdaj izklopiti vaše centralno ogrevanje?
Končno pomlad: Sonce sije pogosteje, temperature naraščajo – vsaj čez dan. Torej samo izklopimo peč/toplotno črpalko in ... Beri naprej
Na Dunaju zagon največje toplotne črpalke v srednji Evropi
Od 6. marca 2019 je trenutno največja centralna toplotna črpalka v srednji Evropi v polnem delovanju in ogreva 25.000 gospodinjstev bre... Beri naprej
Primerjava: radiatorji, talno ogrevanje
Radiatorsko ogrevanje je klasična metoda, ki je prisotna v večini ob... Beri naprej
Vsi prispevki

Kako pravilno odzračiti vaše radiatorje

Če v vašem radiatorju ropota ali vaš radiator kljub čisto odprtem ventilu komaj oddaja toploto, potem ga morate odzračit. Zrak v radiatorju ustavlja pretok ogrevane vode, topla voda ne priteka do radiatorja in tako ostanejo grelniki le mlačni.

Dobra novica je, da to lahko storite sami, tudi če ste najemnik v stanovanju. Da pri tem ne boste imeli težav potrebujete nekaj orodja, nekaj občutka in posodico v katero boste zajeli odteklo vodo.

Tako odzračite vaš radiator pravilno – korak za korakom

1.       Potrebujete odzračevalni ključ, pri starejših radiatorjih viličasti ključ/klešče. Odzračevalni ključ lahko dobite v vseh trgovinah z gradbenim materialom/sanitarno opremo. 

2.       Če imate ločen ogrevalni sistem, izklopite obtočno črpalko za ogrevanje vode. Počakajte približno eno uro, s tem preprečite nenehno vrtenje zraka v sistemu in izboljšate vaše možnosti za popolno odzračevanje.
 

3.       Vzemite manjšo posodo, lahko je tudi jogurtov lonček, staro krpo ter odzračevalni ključ. Na nasprotni strani ventila/termostatske glave boste ob strani videli odzračevalni ventil. Sestavljen je iz srebrne kovine in ima stransko cev ter odprtino. V sredini odzračevalnega ventila boste videli majhen pet kotni zatič v katerega pritrdite odzračevalni ključ. Pri starejših modelih radiatorjev tega zatiča ni, zato vzemite viličasti ključ/klešče in z njim primite za stranski konec ventila.
 

4.       Držite vašo posodico pod cevjo ali odprtino ventila. Pričenjate obračati ključ v nasprotno smer urinega kazalca. Pri tem boste zaslišali uhajanje zraka, če tega še vedno ne slišite, odvijte ventil še malo. Pri starejših modelih radiatorjev je postopek enak z razliko, da uporabite ključ/klešče in vrtite ventil s pomočjo njih.

Opozorilo: Ne obračajte ključa velikokrat, s tem lahko zrahljate zatič odzračevalnega ventila ki posledično pade ven, vsa topla voda v radiatorju pa bo stekla po vaših tleh.
 

5.       Počakajte tako dolgo, dokler ne priteče voda. Nato zaprite odzračevalni ventil tako, da ga zavrtite v smeri urinega kazalca.
 

6.       Izkoristite priložnost in preverite tudi ostale radiatorje v vašem stanovanju ali hiši.

Če ste izpustili veliko zraka, potem je mogoče da bo potrebno dodati vodo v ogrevalni sistem. Če imate svoj ogrevalni sistem, lahko to storite sami. Če ste najemnik v bloku ali večstanovanjski hiši, obvestite vašega hišnika in ga prosite naj preveri tlak v sistemu.
 

7.       Ne pozabite v primeru če ste izklopili obtočno črpalko, jo vklopite nazaj. Sedaj bi morali vsi radiatorji znova pravilno greti.


Če razmišljate o namestitvi ali nakupu grelnikov, preglejte ponudbo v naši spletni trgovini ali nam pošljite povpraševanje, na voljo smo vam na:

Tel: 040-831-950 | Biakom | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje


Priporočeni izdelki

ANKETA

KONTAKT

  • +386 02 620 78 91
  • 040 831 950
  • info@biakom.si
  • Dragonijeva ulica 1, Maribor

FACEBOOK

LOKACIJA

Kje smo

Biakom d.o.o. © 2009 - 2019.  Vse pravice pridržane.  |  Cene vsebujejo DDV.  |  Slike so lahko simbolične.    
View Mobile / Standard