Zadnji prispevki
Prišel je čas za klimatske naprave s plinom R32
Fluorirani toplogredni (F-plini) so sestavni element klimatskih naprav. Vplivajo na ozonsko plast in njihovo iztekanje prispeva k podnebn... Beri naprej
Kdaj izklopiti vaše centralno ogrevanje?
Končno pomlad: Sonce sije pogosteje, temperature naraščajo – vsaj čez dan. Torej samo izklopimo peč/toplotno črpalko in ... Beri naprej
Na Dunaju zagon največje toplotne črpalke v srednji Evropi
Od 6. marca 2019 je trenutno največja centralna toplotna črpalka v srednji Evropi v polnem delovanju in ogreva 25.000 gospodinjstev bre... Beri naprej
Primerjava: radiatorji, talno ogrevanje
Radiatorsko ogrevanje je klasična metoda, ki je prisotna v večini ob... Beri naprej
Najbolj urejena javna stranišča so v občini ...
Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen je 19. Novembra na svetovni dan stranišč, razglasilo zmagovalce letošnje akcije Naj jav... Beri naprej
Vsi prispevki

Kako pravilno odzračiti vaše radiatorje

Če v vašem radiatorju ropota ali vaš radiator kljub čisto odprtem ventilu komaj oddaja toploto, potem ga morate odzračit. Zrak v radiatorju ustavlja pretok ogrevane vode, topla voda ne priteka do radiatorja in tako ostanejo grelniki le mlačni.

Dobra novica je, da to lahko storite sami, tudi če ste najemnik v stanovanju. Da pri tem ne boste imeli težav potrebujete nekaj orodja, nekaj občutka in posodico v katero boste zajeli odteklo vodo.

Tako odzračite vaš radiator pravilno – korak za korakom

1.       Potrebujete odzračevalni ključ, pri starejših radiatorjih viličasti ključ/klešče. Odzračevalni ključ lahko dobite v vseh trgovinah z gradbenim materialom/sanitarno opremo. 

2.       Če imate ločen ogrevalni sistem, izklopite obtočno črpalko za ogrevanje vode. Počakajte približno eno uro, s tem preprečite nenehno vrtenje zraka v sistemu in izboljšate vaše možnosti za popolno odzračevanje.
 

3.       Vzemite manjšo posodo, lahko je tudi jogurtov lonček, staro krpo ter odzračevalni ključ. Na nasprotni strani ventila/termostatske glave boste ob strani videli odzračevalni ventil. Sestavljen je iz srebrne kovine in ima stransko cev ter odprtino. V sredini odzračevalnega ventila boste videli majhen pet kotni zatič v katerega pritrdite odzračevalni ključ. Pri starejših modelih radiatorjev tega zatiča ni, zato vzemite viličasti ključ/klešče in z njim primite za stranski konec ventila.
 

4.       Držite vašo posodico pod cevjo ali odprtino ventila. Pričenjate obračati ključ v nasprotno smer urinega kazalca. Pri tem boste zaslišali uhajanje zraka, če tega še vedno ne slišite, odvijte ventil še malo. Pri starejših modelih radiatorjev je postopek enak z razliko, da uporabite ključ/klešče in vrtite ventil s pomočjo njih.

Opozorilo: Ne obračajte ključa velikokrat, s tem lahko zrahljate zatič odzračevalnega ventila ki posledično pade ven, vsa topla voda v radiatorju pa bo stekla po vaših tleh.
 

5.       Počakajte tako dolgo, dokler ne priteče voda. Nato zaprite odzračevalni ventil tako, da ga zavrtite v smeri urinega kazalca.
 

6.       Izkoristite priložnost in preverite tudi ostale radiatorje v vašem stanovanju ali hiši.

Če ste izpustili veliko zraka, potem je mogoče da bo potrebno dodati vodo v ogrevalni sistem. Če imate svoj ogrevalni sistem, lahko to storite sami. Če ste najemnik v bloku ali večstanovanjski hiši, obvestite vašega hišnika in ga prosite naj preveri tlak v sistemu.
 

7.       Ne pozabite v primeru če ste izklopili obtočno črpalko, jo vklopite nazaj. Sedaj bi morali vsi radiatorji znova pravilno greti.


Če razmišljate o namestitvi ali nakupu grelnikov, preglejte ponudbo v naši spletni trgovini ali nam pošljite povpraševanje, na voljo smo vam na:

Tel: 040-831-950 | Biakom | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje


Priporočeni izdelki

ANKETA

KONTAKT

  • +386 02 620 78 91
  • 040 831 950
  • info@biakom.si
  • Dragonijeva ulica 1, Maribor

FACEBOOK

LOKACIJA

Kje smo

Biakom d.o.o. © 2009 - 2019.  Vse pravice pridržane.  |  Cene vsebujejo DDV.  |  Slike so lahko simbolične.    
View Mobile / Standard