Zadnji prispevki
Kaj pomenijo številke na termostatski glavi?
Kaj pomenijo številke na termostatski glavi? Termostatsko glavo uporabljamo zato, da lahko individualno ura... Beri naprej
Rahel padec cen drv v letu 2020
Cene drv v letu 2020 Prodajne cene drv za prodajo fizičnim osebam se izračunava na podlagi objavljeni... Beri naprej
Primerjava plinske kondenzacijske peči in toplotne črpalke
Primerjava plinske kondenzacijske peči in toplotne črpalke Če se odločate med plinsko kondenzacijsko pe... Beri naprej
Priključite sobni termostat: Nasveti
Sobni termostat omogoča individualno krmiljenje površin ogrevanja. Meri temperaturo v prostoru in jo primerja s predhodno nastavljeno c... Beri naprej
Kako nastanejo lesni peleti
Peleti so majhne palčice stisnjene iz lesnih ostankov. Imajo enotno obliko in so zato še posebej primerne za samodejno zgorevanje v ogr... Beri naprej
Vsi prispevki

Zanimivosti

Kategorije

Kontaktieren Sie uns-Willkommen bei Biakom d.o.o.
Willkommen bei Biakom d.o.o. Wenn Sie mehr über uns erfahren wollen, sind Sie hier ganz richtig. Für Ihre Anliegen, Fragen rund um Gas- Wasser- und Heizungsinstallationen oder unseren Reparaturdienst steht ein eingespieltes Team für Sie bereit. Wir arbeiten in Österreich. Unsere Leistungen Wir bieten unseren Kunden ein umfassendes Leistungsspektrum und decken sämtliche Anforderungen ab, die Sie an ein Installateur-Unternehmen stellen. Verschaffen Sie sich einen Überblick über ..
Talno gretje je del projekta. Načrtuje ga projektant, ki ima pregled tudi nad načrtovano toplotno izolacijo, nad klimatskimi razmerami, mikrolokacijo stavbe, izbranimi energenti in nad drugimi dejavniki, ki vplivajo na načrtovanje ogrevanja. Projekt določa razpored cevi v tleh, debelino cevi, regulacijo ogrevanja, vrsto energenta ipd. Ponavadi je mreža cevi ob zunanji steni gostejša in zato je v tem območju temperatura tal višja. Nadomešča toplotne izgube skozi zunanjo steno. Pri talnem ..
Prezračevanje s pomočjo vzgona Prezračevanje z vzgonskim efektom lahko povzroča temperatura (»kaminski efekt«) ali vlaga. Najpogosteje se uporablja prezračevanje z pomočjo kaminskega efekta. Za pravilno delovanje mora obstajati temperaturna razlika. Topel zrak(ki ga oddajajo stanovalci in naprave kot npr. računalniki) je manj gost  in se prične v stavbi dvigati, hladnejši zrak se med tem prične sesati iz spodnjih dovodov za zrak, ter potisne topel zrak skozi izpustne odprtine kar zago..
O naravnem prezračevanju govorimo kadar zrak v okolici vstopa v notranjost objekta skozi odprto okno ali vrata. Naravno prezračevanje povzročajo razlike v distribuciji zračnega pritiska okoli stavbe. Zrak se preseli iz območja visokega zračnega pritiska na območja nizkega zračnega pritiska, z pomočjo gravitacije in sunki vetra, ki vplivata na pretok zraka. Postavitev in upravljanje vrat in oken bo spremenila naravne vzorce zračenja. Pri tem se lahko pojavi uhajanje zraka, skozi odprtine ali razp..
Če v vašem radiatorju ropota ali vaš radiator kljub čisto odprtem ventilu komaj oddaja toploto, potem ga morate odzračit. Zrak v radiatorju ustavlja pretok ogrevane vode, topla voda ne priteka do radiatorja in tako ostanejo grelniki le mlačni. Dobra novica je, da to lahko storite sami, tudi če ste najemnik v stanovanju. Da pri tem ne boste imeli težav potrebujete nekaj orodja, nekaj občutka in posodico v katero boste zajeli odteklo vodo. Tako odzračite vaš radiator pravilno – korak za kora..
Za talno ogrevanje se pri novogradnjah čedalje pogosteje odločamo, saj v primerjavi s klasičnim nudi varčevanje z energijo in ugodno počutje v bivalnih prostorih.  Talno gretje deluje po principu sevanja toplote iz tlaka (infra rdečih žarkov - radiacije). Ogrevalna površina je veliko večja, kot je to pri navadnih grelnih telesih, zato je lahko temperatura ogrevanih tal izredno nizka, največ 30 0C. Toplota prihaja v prostor do 80 odstotkov v obliki radiacije infrardečih žarkov (pri radiat..
Eko sklad je objavil tehnične kriterije za subvencije v letu 2015. Eko sklad j.s. bo tudi v letu 2015 objavil dva javna poziva za dodeljevanje nepovratnih finančnih spodbud občanom za nove naložbe v večjo energijsko učinkovitost in rabo obnovljivih virov energije v stanovanjskih stavbah. Z namenom priprave na javna poziva vas vnaprej seznanjamo s ključnimi premisami in spremembami, ki bodo v letošnjih javnih pozivih za dodeljevanje nepovratnih finančnih spodbud. Več informacij na spletni&n..
Učinkovit sistem daljinskega ogrevanja - vse iz ene roke Učinkovita rešitev za ogrevanje, z veliko tople vode in večje udobje. Primerno je za stanovanjske zgradbe, stanovanjska naselja, javne zgradbe in hotele. Povečan pritisk konkurence in razvoj energetsko učinkovitih sistemov zahteva razvoj okolju prijaznega ogrevanja. Uporaba inovativnih tehnologij ogrevalne tehnike ponuja konkurenčne rešitve - idealno za večje sisteme: učinkovit sistem daljinskega ogrevanja. Ne samo za večje stanovanj..
Razumevanje ogrevalnih sistemov Vsak sistem ogrevanja je sestavljen iz generatorja toplote in opreme za distribucijo in prenos toplote. Skupaj sestavljajo ogrevalni sistem, ki vam bo zagotovil udobje v prostorih. Primer sistema centralnega ogrevanja je dobra pot, kako spoznati delovanje posameznih komponent znotraj sistema. Sistem centralnega ogrevanja oskrbuje več sob s toplotno energijo. Generator toplote je montiran na centralni lokaciji, po navadi v kleti hiše. Kompleten sistem ogre..
Toplota in elektrika iz lastne proizvodnje Toplota, ki se pridobiva kot stranski produkt pri proizvodnji elektrike, se uporablja za ogrevanje. Kombinirana naprava za proizvodnjo toplote in elektrike S standardnim načinom proizvodnje elektrike se 62% primarne energije izgubi v samem procesu, nadaljnjih 6,5% pa na distribucijski mreži. Samo okoli 36% proizvedene energije pride do porabnika. Z uporabo novih tehnologij, kot so mikrokogeneracijski sistemi, je možno navedene izgube zn..

ANKETA

KONTAKT

  • +386 02 620 78 91
  • 040 831 950
  • info@biakom.si
  • Dragonijeva ulica 1, Maribor

FACEBOOK

LOKACIJA

Kje smo

Biakom d.o.o. © 2009 - 2021.  Vse pravice pridržane.  |  Cene vsebujejo DDV.  |  Slike so lahko simbolične.    
View Mobile / Standard