Zadnji prispevki
Izklapljanje ogrevanja ponoči: Smiselno ali ne ?
Velikokrat se pojavi vprašanje končnih uporabnikov ali naj čez noč izklopijo ogrevanje in s tem prihr... Beri naprej
Jadransko morje med najbolj onesnaženimi s plastiko
Ob obali Jadranskega morja živi približno štiri milijone ljudi, v turistični sezoni pa se njihovo š... Beri naprej
Najtoplejši januar v Evropi, za 3.1 stopinjo prevroč
Prejšnji mesec je bil najtoplejši januar v Evropi in tudi po vsem svetu, odkar so se začeli zapisi leta 1981. To kažejo statistični ... Beri naprej
Od leta 2030 v Nemčiji konec ogrevanja z kurilnim oljem
Nemška vlada je pred nekaj dnevi odobrila podnebni paket, ki bo imel velike učinke za lastnike stanovanj, tako v novih stavbah kot pri ... Beri naprej
Zelena prestolnica Oslo: Potep po metropoli prihodnosti
Oslo si je zastavil ambiciozne cilje. Norveška prestolnica želi biti zelena, živahna in vključujoča. V ta namen so Norvežani v glav... Beri naprej
Vsi prispevki

Najtoplejši januar v Evropi, za 3.1 stopinjo prevroč

Prejšnji mesec je bil najtoplejši januar v Evropi in tudi po vsem svetu, odkar so se začeli zapisi leta 1981. To kažejo statistični podatki službe EU za podnebne spremembe. Podnebni raziskovalci že dolgo opozarjajo na temperaturne skrajnosti.
Podatek je sporočila evropska služba za podnebne spremembe. Skladno s tem je bil mesec v Evropi za 3,1 stopinje Celzija toplejši od povprečne januarske temperature od leta 1981 do 2010. Povprečna temperatura je bila za približno 0,2 stopinje višja od prejšnjega rekorda, januarja 2007.

Temperature so previsoke, zlasti v severovzhodni Evropi

V večjih delih severovzhodne Evrope so bile povprečne temperature še posebej visoke, na nekaterih območjih polnih 6 stopinj Celzija višje od temperature v referenčnem obdobju januarja (1981–2010). Globalno povprečje je zato preseglo januar 2016 - prejšnji rekorder doslej - za nekaj manj kot 0,03 stopinje.


Kopernik je program Evropske unije za opazovanje Zemlje, ki večinoma temelji na satelitskih podatkih, ter na meritvah vremenskih postaj, letal in ladij.
Podnebni raziskovalci večkrat opozarjajo, da podnebna kriza, ki jo je povzročil človek, povzroča trajnostno naraščanje temperatur in ekstremne vremenske pojave, kot sta rekordna suša v Avstraliji in nakopičeni povezani požari.

Če razmišljate o prenovi ogrevalnega sistema preglejte ponudbo v naši spletni trgovini ali nam pošljite povpraševanje, na voljo smo vam na:

Tel: 040-831-950 | Biakom | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje


ANKETA

KONTAKT

  • +386 02 620 78 91
  • 040 831 950
  • info@biakom.si
  • Dragonijeva ulica 1, Maribor

FACEBOOK

LOKACIJA

Kje smo

Biakom d.o.o. © 2009 - 2020.  Vse pravice pridržane.  |  Cene vsebujejo DDV.  |  Slike so lahko simbolične.    
View Mobile / Standard