Zadnji prispevki
Družina v času sezone za ogrevanje porabi 1500 evrov
Povprečna slovenska družina v času sezone za ogrevanje porabi 1500 evrov, kaže raziskava Reus za družbo Borzen. Najbolj pogost nači... Beri naprej
7 nasvetov za zmanjšanje porabe vode v vašem gospodinjstvu
7 nasvetov za zmanjšanje porabe vode v vašem gospodinjstvu Toplo vodo za umivanje in čiščenje potrebuj... Beri naprej
Cene drv za kurilno sezono 2018/2019 narasle za 20%
Cene drv za kurilno sezono 2018/2019 narasle za 20% Analiza cen drv, ki jo na portalu Gozd in gozdarstvo je ... Beri naprej
Od česa je odvisen hrup, ki ga proizvaja toplotna črpalka?
Toplotne črpalke: Od česa je odvisen hrup, ki ga proizvaja toplotna črpalka? V zadnjih letih se zelo poveč... Beri naprej
Ali ste ostali brez tlaka v vašem ogrevalnem sistemu ?
Ali ste ostali brez tlaka v vašem ogrevalnem sistemu ? V vašem domu je postalo neprijetno hladno. ... Beri naprej
Vsi prispevki

Ali ste ostali brez tlaka v vašem ogrevalnem sistemu ?

Ali ste ostali brez tlaka v vašem ogrevalnem sistemu ?

V vašem domu je postalo neprijetno hladno. To je morda posledica premajhnega tlaka v vašemu sistemu. V današnjem članku boste izvedeli vse možne vzroke in rešitve.

Premajhen tlak v sistemu ogrevanja je eden najpogostejših vzrokov za slabo delovanje ogrevanja, največ klicev iz strani strank prejmemo prav zaradi tega.

Zakaj je tlak v vašem sistemu prenizek?

Vzrokov za nastanek nizkega tlaka je lahko več. Najpogostejši vzroki pa so:

Predolgo odzračevanje sistema:

Pri radiatorjih vam priporočamo odzračevanje pred vsako kurilno sezono. Več o tem kako pravilno odzračiti radiatorje. Velikokrat radiatorje odzračujemo predolgo, odzračujte jih samo tako dolgo dokler iz njih izteka zrak. Prenehajte z odzračevanjem kadar iz njih prične pritekati voda. Predolgo odzračevanje lahko povzroči izgubo tlaka v vašem sistemu.  
 


​Premajhen varnostni ventil:

Varnostni ventil ščiti vaš ogrevalni sistem pred previsokim tlakom. Odpre se nad določeno vrednostjo in prične odvajati vodo v vašem sistemu. V primeru da je varnostni ventil premajhen, se ventil odpre prehitro in vam povzroči izgubo tlaka v sistemu. Prav zaradi tega je pomembno da vam strojne instalacije vgradi podjetje z izkušnjami, velikokrat se kotlovnice ne dimenzionirajo pravilno zaradi doseganja nižjih cen ponudb na tržišču.

Okvarjena ali nepravilno nastavljena raztezna posoda:

Definitivno najpogostejši vzrok zaradi katerega je tlak v vašem sistemu prenizek. Raztezna posoda je sestavljena iz dveh komor, ki sta ločeni z neprepustno membrano. V eni komori se nahaja ogrevalna voda – v drugi pa plin, po navadi dušik. Če se ogrevalna voda pri segrevanju širi, jo raztezna posoda regulira: Absorbira odvečno vodo in stisne plin v drugi komori. Če je tlak plina nepravilno nastavljen ali če je membrana pokvarjena, raztezna posoda ne bo več delovala pravilno, ogrevalni sistem bo pričel izgubljati vodo.

Uhajanje vode iz ogrevalnih cevi, fitingov, armatur, ter radiatorjev:

V redkih primerih vam vode iz sistema prične uhajati iz počene cevi, ne dovolj tesnega fitinga,    radiatorja ali celo armature. Velikokrat uhajanje prepoznamo po lužah vode, ki nastopijo na samem mestu kjer voda uhaja iz sistema. V primeru npr. pri počeni cevi, ki se nahaja pod ometom, je uhajanje težje zaznati. Pri zaznavanju si pomagamo z uporabo toplotne kamere.

Zaradi naštetih vzrokov je še toliko bolj pomembno da se pred odločitvijo montaže ogrevalnega sistema odločite za podjetje z izkušnjami ter referencami. Tako boste dobili kotlovnico, v kateri bo kvaliteten in seveda pravilno dimenzioniran material. S tem boste privarčevali veliko denarja ter živcev :)

Če razmišljate o prenovi ali montaži ogrevalnega sistema preglejte ponudbo v naši spletni trgovini ali nam pošljite povpraševanje, na voljo smo vam na:

Tel: 040-831-950 | Biakom | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje


ANKETA

KONTAKT

  • +386 02 620 78 91
  • 040 831 950
  • info@biakom.si
  • Dragonijeva ulica 1, Maribor

FACEBOOK

LOKACIJA

Kje smo

Biakom d.o.o. © 2009 - 2018.  Vse pravice pridržane.  |  Cene vsebujejo DDV.  |  Slike so lahko simbolične.    
View Mobile / Standard