Zadnji prispevki
Na Dunaju zagon največje toplotne črpalke v srednji Evropi
Od 6. marca 2019 je trenutno največja centralna toplotna črpalka v srednji Evropi v polnem delovanju in ogreva 25.000 gospodinjstev bre... Beri naprej
Primerjava: radiatorji, talno ogrevanje
Radiatorsko ogrevanje je klasična metoda, ki je prisotna v večini ob... Beri naprej
Najbolj urejena javna stranišča so v občini ...
Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen je 19. Novembra na svetovni dan stranišč, razglasilo zmagovalce letošnje akcije Naj jav... Beri naprej
Talno ogrevanje: Boljša razporeditev temperature
Ploskovna ogrevala, pa naj bodo talna, stenska ali stropna, se najpogosteje vgrajujejo v nove energijsko varčne hiše. Največ lastnikov... Beri naprej
Eko sklad: Daljši rok obdelave vlog in izplačil
Eko sklad vas obvešča, da je glede na veliko število prejetih vlog občanov trenutni čas obdelave vloge okrog 5 mesecev, vendar pa ko... Beri naprej
Vsi prispevki

Ali je vredno skleniti pogodbo o vzdrževanju?

Ali je vredno skleniti pogodbo o vzdrževanju? In predvsem, kdaj se vzdrževanje ogrevalnega sistema izplača?


​Nasvet 1: Zagotovite si kakovost storitve in zahtevajte servisni nalog vzdrževanja

Pogodba o vzdrževanju je vredna naložba, če se izvaja v skladu s specifikacijami proizvajalca. Stranki mora pooblaščen serviser vedno izdati servisni nalog na katerem je podano kaj je bilo servisirano ter kateri deli so bili zamenjani. Edino tako ima stranka potrdilo da se servis izvaja v skladu z določenimi pogoji.

Nasvet 2: Sklenite pogodbo o vzdrževanju – s tem se izognete čakanju na servis vaše naprave

Lastniki ogrevalnih sistemov brez pogodbe o vzdrževanju so v slabšem položaju pri izbiranju terminov servisa naprave. Še posebej v času kurilne sezone, imajo prednost stranke s pogodbo o vzdrževanju – tudi v primeru okvare. Stranke s sklenjeno pogodbo so deležne tudi posebnih ugodnosti ter popustov na rezervne dele.
Če povzamemo je vzdrževanje ogrevalnega sistema na dolgi rok ceneje s sklenjeno pogodbo o vzdrževanju, kot brez sklenjene pogodbe.

Nasvet 3: Iz katerih postavk je strošek servisa sestavljen?

Stroški servisa ogrevalnih naprav vključuje urno postavko servisa, potrošni material (tesnila, šobe, filtri), menjava rezervnih delov(po potrebi) ter stroški vožnje. Največji strošek predstavlja urna postavka, ki je seveda različna glede na porabljen čas za odpravo napake.

Nasvet 4: Vzdrževanje plinske peči – jamstvo za varno in učinkovito ogrevanje

Plinsko kondenzacijski kotli so vedno izpostavljeni visokim temperaturam, visokem tlaku ter obrabi. Za to, da vam peč deluje čim dlje z maksimalno varnostjo ter učinkovitostjo, bi morali strogo upoštevati intervale vzdrževanja. Tehnična pravila za plinske instalacije priporočajo letni servisni pregled.


Pregled vključuje pregled tesnosti plinske instalacije, tesnil, izpiranje kondenzata ter čiščenje raztezne posode.

Nasvet 5: Pogodba o vzdrževanju ogrevalnega sistema – na kaj morate biti pozorni

Pogodba je sklenjena med naročnikom in pooblaščenim serviserjem za ogrevalne naprave. V idealnem primeru naj bo to serviser podjetja, ki vam je napravo tudi zmontirala. Tako bo serviser z celotnim ogrevalnim sistemom že seznanjen. V bistvu pogodba ureja obseg in stroške vzdrževanja. Po navadi vključuje pregled, vzdrževanje, popravilo in optimizacijo.  Stroški pogodbe se izplačujejo letno. Večinoma na obseg dogovorjenega dela.

 

Če razmišljate o servisu ali nakupu ogrevalne tehnike preglejte ponudbo v naši spletni trgovini ali nam pošljite povpraševanje, na voljo smo vam na:

Tel: 040-831-950 | Biakom | E-mail: info@biakom.si | Povpraševanje

 


ANKETA

KONTAKT

  • +386 02 620 78 91
  • 040 831 950
  • info@biakom.si
  • Dragonijeva ulica 1, Maribor

FACEBOOK

LOKACIJA

Kje smo

Biakom d.o.o. © 2009 - 2019.  Vse pravice pridržane.  |  Cene vsebujejo DDV.  |  Slike so lahko simbolične.    
View Mobile / Standard